Коронавірус

Як зустрічають коронавірус у різних країнах: чернігівка розповіла про заходи безпеки в аеропортах

У розпал світової епідемії коронавірусу багатьом українцям довелося застати її в дорозі.

Цікаві факти про заходи безпеки в різних аеропортах розповіла чернігівка Надія. Почався її тур зі США.

«У США, в Нью-Йорку, працівники аеропорту вже були в масках. Але тоді, це був десь початок березня, здавалося, що американцям на коронавірусвзагалі начхати. Зараз не знаю. Можливо, ситуація змінилася», – говорить чернігівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створено штаб проти розповсюдження COVID-19

Далі була Південна Корея, Сеул.

«У Сеулі особливої паніки я не побачила. Вогнище коронавірусу в країні було на півдні Кореї. В самій столиці Кореї все спокійно, всі працюють, транспорт ходить. Дезінфектори (можна дезінфікувати руки) стоять просто на вулиці, на вході до закладів харчування. Традиційно всі ходять у масках, але це не залежить від коронавірусу. Люди між собою на вулиці практично не спілкуються.

В їхніх аеропортах є спеціальні роботи, які перевіряють на зараженість коронавірусом (на моніторі видно, чи є в твоєму організмі запальні процеси).

На вході до готелю, там, де я жила, перевіряли температуру кожен день і перевіряли на такому ж сканері, що й в аеропортах», – розповідає Надія.

«Коли поверталася додому, 16 березня, перша перевірка була в тому ж Сеулі, в аеропорту. Перевіряли температуру та сканували тіло згаданим приладом. Хтось говорив, що це прилад, який «вичислює» коронавірус, але я точно не знаю, тому що вперше його бачила. Люди працювали всі в масках, дезінфекція літака.

Далі була пересадка в Москві. Після приїздуодразу провели обстеження багато лікарів, поміряли температуру.

Питали, куди я лечу і де я там перебуватиму. Залишила там усі свої дані, контакти.

Далі – Мінськ. Там усі взагалі без масок ходили. Таке враження, що там нічого не чули про цей коронавірус. Але вони мали тести на коронавірус, і періодично оголошували, що, якщо хто сумнівається в стані свого здоров’я, можна пройти і зробити тест безкоштовно», – говорить чернігівка.

За її словами, під час посадки на літак до України в Мінську також перевіряли температуру. Ходили з приладами по літаку.

Останнім етапом перевірки був наш аеропорт «Бориспіль». Там також пройшла перевірку температури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button