Коронавірус

Звільнення, відсторонення від роботи та дистанційне навчання: шкільне питання в громадах Чернігівщини

Учора ЧЕline розповідав про ситуацію у Сновській початковій школі, де більшість працівників у судовому порядку готова оскаржувати відсторонення від роботи за небажання вакцинуватися від ковіду. Причому працівники закладу налаштовані дуже рішучо.

Тим часом на сайті Сновської міської ради вже з’явилося повідомлення, що від сьогодні, 9 листопада, заклад буде закрито до усунення обставин, що зумовили відсторонення від роботи його 78 працівників.

Зважаючи на це, ЧЕline вирішив з’ясувати, яка ж ситуація з відстороненням від роботи нещеплених працівників закладів освіти в інших громадах Чернігівщини.

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади

Я зараз у відпустці, то не в курсі ситуації. Але розпорядження я підписав, що у разі невацинування буде відсторонення. Проте, думаю, що в нас уже 100% вакцинованих працівників освітньої сфери.

А взагалі, оскільки я пройшов ці етапи торік із ковідом, то я до в’язниці садив би тих, хто не вакцинується. Оце так жорстко. Ви не бачили, як у кульках вивозять людей уперед ногами? А я з цим жив два місяці в лікарні. А скільки молодих людей пішло з життя! Це дуже страшна хвороба. Ти дивишся лікарям у вічі і бачиш безсилля перед цим усім. І тоді починаєш розуміти, що найголовніше це – здоров’я.

Моя позиція однозначна – вакцинація і все, іншого шляху в нас немає. Себе не поважаєш, то поважай тих, хто біля тебе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакциновані педагоги, яких відсторонюють від роботи на Чернігівщині, готові судитися

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади

Я докладно ситуацію не аналізував. Але зараз, згідно з постановою, всі школи, які не можуть працювати, не працюють очно, ті, що можуть працювати, працюють очно. Але якщо людина першу дозу зробила і чекає другу, це ж не ухиляння від вакцинації. Є таке, що перехворіла людина, то їй не треба зараз вакцинуватися. Тобто деякі нюанси, які Кабмін і МОЗ «причісує» до життя.

Я вважаю, що загалом провалили інформаційну кампанію. Бо коли починалася вакцинація, в нас було дуже багато людей охочих. Але вони не мали можливості прищепитися. А потім, коли відкрили масову вакцинацію, почалася інформаційна кампанія проти всього цього і вийшло, що багато людей відкладають це на якомога пізніше.

Інформаційну кампанію провалили всі. Адже в соцмережах безліч неправдивої інформації з’явилася. Тож треба працювати, пояснювати. Я людям кажу: «Довіряйте доказовій медицині». Адже коли нам погано, ми набираємо 103 або звертаємося до лікаря, а не заходимо у Фейсбук чи на Ютуб, аби прочитати, як вилікувати рану чи ще щось. Тому доказова медицина – це єдине, чому треба довіряти.

Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу

У нашій школі в Бірківці діти ходять до школи, зокрема 5-9 класи, які з понеділка вже вийшли на навчання. Одна вчителька звільнилася, бо не захотіла робити щеплення.

Відсторонених працівників закладів освіти в нас нема, всі вакциновані. Проблем із цим у нас не було.

А у Блистові, де діти мої ходять до школи, навчаються дистанційно. І сказали, що дистанційне навчання точно буде до 25 листопада. Троє вчителів не вакцинувалися в закладі, але на сьогодні я не знаю, чи відсторонені вони від роботи.

Як батько я дистанційним навчанням узагалі не задоволений. Не всі педагоги можуть вийти на дистанційне навчання. Наприклад, фізкультури немає. Я бачу, як дистанційно займається мій племінник, який навчається в Чернігівському технікумі: і фізкультура є, і на належному рівні заняття проводять чернігівські педагоги. Якщо пара на 8-му годину, то вона чітко починається о 8-й. А у моїх дітей ні розкладу, нічого немає. Тільки що о такій-то годині виходимо на онлайн-навчання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button