Неймовірна історія Чернігівщини

Коні замість автобуса: неймовірна історія Чернігівщини

Минуло понад 80 років, а наведена нижче історія майже ідентична сьогоденню. Газета «Червоний Стяг» від 20 березня 1932 року «дає на горіхи» міськраді за невиконані обіцянки щодо транспортного сполучення в місті.

«У наказі новому складу міськради виборці дали настанову подбати про автобусне сполучення в м. Чернігові. Обрані депутати урочисто зобов’язались, що в Чернігові буде автобус. Але обіцянки залишились обіцянками. Ми натрапляємо на ганебну неповоротність міськради. Справу з облаштуванням автобусного сполучення відкладають зо дня на день, а мешканці Чернігова і досі користуються візниками, які до речі, в повному розумінні цього слова здирають шкіру з жителів міста, коли доводиться їхати на вокзал тощо. Робітникам наших заводів доводиться щоденно ходити по грязюці 8 – 10 кілометрів, втрачаючи на подорож сили й енергію. Міськрада заспокоює і досі: «буде автобус, буде». Проте автобуса немає і коли він буде – невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірна історія Чернігівщини: хвалебні оди художнику

Нарешті волячим темпам в облаштуванні автобусного сполучення треба покласти край. Робітники мусять бути забезпечені дешевим сполученням. А не витрачати час на десятикілометрові подорожі».

64308375_864569123911965_2756932369066754048_n

Проект «Неймовірна історія Чернігівщини» ЧЕline реалізує спільно із відомим чернігівським краєзнавцем Андрієм Курдановим і керівництвом Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського.

Ще статті по темі

Back to top button