206 округПолітика

Члени ДВК не звертають увагу на допитливих незнайомців

Члени виборчої комісії № 740851, яка знаходиться в с. Деснянка Чернігівського району, лише після зауваження спостерігача ОПОРИ поцікавилися, що за люди перебувають на дільниці та перевіряють цілісність скриньок для голосування.

Про це ЧEline повідомив представник Громадянської мережі ОПОРА.

На дільницю зайшли чоловік та жінка, які не представилися, але почали опитувати членів комісії про перебіг голосування, підійшли до скриньок для голосування і почали перевіряти пломби. Цікаво, що члени виборчої комісії спілкувалися з ними і навіть не поцікавилися статусом цих осіб.

Спостерігач ОПОРИ зробила зауваження, після чого секретар комісії попросив цих двох гостей показати посвідчення та зареєструватися. Цікаво, що дівчину зареєстрували у журналі, а у чоловіка просто переглянули посвідчення та не стали вносити дані у журнал.

Громадський спостерігач ОПОРИ звернулася до голови та секретаря комісії з проханням надати їй журнал реєстрації спостерігачів для ознайомлення. Спочатку голова комісії дала ознайомитися із записами, але заборонила фотографувати.

Після консультації з ОВК та того, як спостерігач вказала, що це є порушенням пункту 2 частини 9 статті 78 Закону України «Про вибори народних депутатів», а саме норми про те, що спостерігач має право «робити фото- та кінозйомки, аудіо- та відеозаписи, не порушуючи при цьому таємниці голосування», фотографувати дозволили.

Ще статті по темі

Back to top button