206 округПолітика (відео)

«Скільки коштує совість?» — роздуми селян Чернігівщини (Відео)

Чесні вибори без шантажу, підкупу та електоральної проституції в Україні можливі.

Для цього потрібно небагато – зрозуміти в якій державі українці хочуть жити?

У країні з європейськими цінностями і Конституційними правами та свободами, чи в державі, якою править провладний олігархат.

Саме до цих роздумів спонукає фільм «Скільки коштує совість?».

Що думають самі українці про вибори, чи довіряють вони політикам і чи знають, що більшість кандидатів підлещується до них саме перед виборами? Чи готові вони продавати свої голоси і за скільки? Відповіді на ці запитання у фільмі дають селяни Чернігівського, Ріпкінського районів Чернігівщини та громада самого Чернігова.

Основа сюжетної лінії короткометражки – роздуми людей на тему злиденного сьогодення українського села.

«Це копець! Шо той пайок від кандидата? Ві пойміть, дальше буде гірше..От повисили комуналку, 5-ть тисяч  треба отдать, а де ж їх взять, де взять? Той человек, який думає – він хоть візьме пайок, але він подумає, за кого проголосовать» , — говорить один із мешканців села Зайці.

Доповнюють думки простих українців своєю аналітикою політологи, юристи та відео факти порушення виборчого законодавства,  які були зафіксовані очевидцями.

Фінал соціальної короткометражки розповідь 86-річної мешканки села Михайло-Коцюбинське, що на Чернігівщині. Жінка каже, що просить смерті щодня, бо вижити тепер в Україні на її пенсію неможливо.

Ще статті по темі

Back to top button