АФІША

«Небесне воїнство» – нова виставка в художньому музеї

23 січня 2020 року Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Ґалаґана (вул. Музейна, 6) запрошує на відкриття виставки з музейної колекції «Небесне воїнство», присвяченої Дню соборності України та Дню пам’яті Героїв Крут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Соборність України як Національна ідея”: книжково-ілюстративна експозиція у бібліотеці Короленка

Мета виставки – ознайомити відвідувачів з іконами, що зображують «воїнів Христа», пояснити їхній зміст у контексті морально-етичної концепції християнської релігії, показати особливості іконографії та стильового розмаїття іконопису України XVIII-XX століть. Водночас виставка – це данина шани всім захисникам України, які ставали до боротьби за рідну країну, за її цілісність та соборність.

Репрезентовані на виставці пам’ятки демонструють загальну еволюцію українського іконопису протягом кількох століть. Значна частина творів передає специфіку українського мистецтва доби бароко – одного з найяскравіших періодів історії української культури, а також класицизму та еклектики. Пам’ятки професійного іконопису експонуються поряд із творами народних майстрів, що дасть змогу відвідувачам побачити варіативність підходів до вирішення традиційних християнських сюжетів.

Початок заходу о 15:00 за адресою: м. Чернігів, вул. Музейна, 6.

Виставка триватиме до 10.05.2020 року.

Художній музей Ґалаґана

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button