АФІША

Юні моделі підкорюватимуть Чернігів не лише красою, а й розумом (Фото)

Маленькі красені і красуні у суботу, 22 жовтня, демонструватимуть свої творчі здібності на сцені обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка в рамках 7-го благодійного дитячого фестивалю «Міні-міс і міні-містер Чернігова» та «Принц і принцеса Чернігова».

За словами організаторів – керівників креативного творчого об’єднання «Академія зірок» – нинішній фестиваль має статус обласного, адже участь у ньому, крім чернігівців, братимуть також представники Бахмача. А ще цього року значно побільшало хлопчиків і конкурсанти «помолодшали» – найменшим претендентам на почесні титули виповнилось лише 5 років. Із сорока зацікавлених на початку літа до фіналу дійшла половина. Хоча жорсткого відбору не було.

— Діти приходили, анкети подавали на сайт, – пригадує арт-директор «Академії зірок» Янітта Мушинська. – Комусь ми давали візитки, рекламні флаєри, якщо дитина подобалась. Жодного кастингу не влаштовували, адже з дітьми ми цього ніколи не робимо. Звісно, часу для тренувань було обмаль, але дітки дуже активно готувалися. Гадаю, глядачі оцінять їхні старання.

Отже, змагатимуться за головні призи 20 дітей – 12 дівчаток і 8 хлопчиків. Вони співатимуть, танцюватимуть, декламуватимуть, демонструватимуть свої вміння малювати і вишивати. Найбільше балів журі нараховуватиме саме за інтелектуальні і творчі здібності учасників, а не за їхні зовнішні дані.

Хоча фестиваль і має статус благодійного, та збиратимуть під час його проведення не кошти, а іграшки та дитячі речі.

— Щороку до нас на фестиваль приїздить отець Захарій із Києво-Печерської лаври, – розповідає директор об’єднання «Академія зірок» Марія Панкратьєва. – Він зараз вважається Посланцем миру і дуже багато допомагає дітям Донбасу. Тож усі ті іграшки, речі, ігри, які діти і їхні батьки принесуть до нас на фестиваль, ми безпосередньо на сцені передамо отцю Захарію. А він у свою чергу відвезе їх на Донбас.

Організатори фестивалю натякнули: є ймовірність того, що вже наступного року фестиваль стане міжнародним, і до Чернігова з’їдуться юні моделі не лише з інших міст України, а й з-за кордону.

Ще статті по темі

Back to top button