АФІШАКультура

Зануссі – Бенюк – Роговцева їдуть до Чернігова на перший міжнародний фестиваль «КіноДок» (Відео)

Кшиштоф Зануссі, Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков, Ахтем Сейтаблаєв, Ада Роговцева – ці відомі постаті перебуватимуть у Чернігові з 20 по 22 травня на Першому Міжнародному фестивалі патріотичного документального кіно «КіноДок». Ідея фестивалю – пропагувати неігрове кіно, формувати його високий соціально-культурний статус.

Цей захід сприятиме обміну досвідом та ідеями між кінематографістами і творчою молоддю. Також тут є можливість просувати кращі зразки документального кіно до широкого глядача. Виховання почуття патріотизму та любові до рідної країни, шанобливого ставлення до її історії, національних та культурних традицій. Ідея проведення фестивалю належить народному артисту України Дмитру Чирипюку та Ганні Левківській.
– В епоху тотального панування гламурного стилю ми хочемо залучити на «свій бік» якомога більше думаючих людей як із боку глядача, так і з боку художника. Головна дійова особа фестивалю – режисер! Формат «короткого метра» – найкращий майданчик для незалежної позиції та художнього експерименту, адже при тотальному пануванні масової культури «короткий метр» залишається простором, вільним від пресингу і штампів мейнстриму.

У розкладі фестивалю – конкурсна програма, професійні дискусії, семінари, майстер-класи, творчі зустрічі з глядачами, круглі столи, присвячені актуальним проблемам кінематографа, екскурсії. Більш детально читайте у розділі «Програма» http://kinodocfest.com/programa.html
У фестивалі братимуть участь українські і зарубіжні аматорські та професійні творчі колективи. Конкурсну комісію кінофестивалю очолить Кшиштоф Зануссі, членами журі будуть Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков. Передбачається відбір кращих робіт для їх номінації за категоріями та визначення призерів (гран-прі, 1, 2, 3 місця, приз журі, приз глядацьких симпатій).

Важливо, що вхід на фестиваль буде вільним. Інформаційний портал ЧЕline буде висвітлювати цю подію. Читайте новини культурного життя міста у нашій постійній рубриці Афіша.

Ще статті по темі

Back to top button