Новини

Чи будуть у Чернігові закривати 23 школу?

Чутки про закриття чернігівської загальноосвітньої школи №23 поширилися серед батьків і учнів одразу після сумної звістки про відключення газу.

Дошкільні заклади №61 (р-н Валу) і №66 (р-н вул. Любецька) та школа №23 (р-н Бобровиця) єдині в місті Чернігові, які мають газове опалення. Через борги управління освіти перед газопостачальниками 22 березня дитячий садочок і школа міста опинилися без тепла.

У 66 садочку працівники встигли зачинити територію і тим самим не допустили відключення газу. У ДНЗ №61 зранку вимкнули опалення, а вже ввечері, після того, як піднялася громадськість, воно було ввімкнене.

А ось школі №23 повезло менше всього. Тут навчається близько 200 діток. В середу, 23 березня, учням зробили скорочені уроки, а вже з четверга їх відпустили на планові канікули. І від тоді містом почали поширюватись чутки про можливе закриття школи.

«Учора, 25 березня, ввечері мені зателефонували схвильовані батьки і повідомили, що начебто 23 школу планують закрити. Попросили, щоб я під’їхав до навчального закладу, бо там планувалося провести збори на чолі з директором школи Оленою Величко і начальником управління освіти Василем Білогурою», — повідомив депутат Деснянської районної у м. Чернігові ради Ігор Полуян.

Він також уточнив, що по приїзду побачив, як невідомі чоловіки ходили по території закладу і оглядали усі труби і котли, які мають відношення до опалення. Було вирішено прибрати в школі усі газові установки, і замінити їх на твердопаливний котел. На той час, поки будуть проводити ремонтні роботи, Василь Білогура запропонував перевести учнів школи 23 в іншу, що розташована поблизу.

«Усі батьки були категорично проти цього. Вони вважають, якщо дітей зараз переведуть в іншу школу, то вони там і залишаться назавжди. А школу просто-напросто закриють», — зазначив Ігор Полуян.

З його слів, під тиском громадськості Василь Білогура все ж таки дозволив дітям продовжувати навчання в рідних стінах. Але за умови, якщо батьки напишуть розписку, що вони не проти знаходження їхніх дітей у холодному приміщенні. Так як згідно санітарних норм, під час занять в класах температура повинна бути не нижче +18°C.

Наостанок, начальник управління освіти пообіцяв усім присутнім присвятити усі вихідні вирішенню питання по включенню газу хоча б на декілька днів, коли буде похолодання.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button