Кримінал

На Чернігівщині засуджено алкогольних фальсифікаторів

Вироком суду визнано винуватими у скоєнні злочину, передбаченого ст. 204 КК України трьох ділків, які незаконно виготовляли і збували фальсифікат. Згідно з вироку суду, 12 200 літрів фальсифікату, а також обладнання для його виготовлення підлягають знищенню, а порушникам присуджено чималі штрафи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фальсифікаторів тютюнової продукції вилучено «майна» більш ніж на 12 мільйонів

Жителі Чернігова вирішили заробити грошей таким протизаконним способом. Вони облаштували «виробництво» у підпіллі, аби не сплачувати податки і обов’язкові платежі. Щоб замаскувати кустарну продукцію, використовували «яскраву обкладинку» — тару та упаковку відомих офіційних виробників алкоголю. Реалізовували продукцію оптовим покупцям Чернігівської області та інших регіонів України за допомогою соціальних мереж.

Припинили діяльність підпільного цеху співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури області. Виробництво й фасування продукції відбувалося в антисанітарних умовах, сировину для виготовлення зберігали в ємностях, що призначені для технічних розчинів. Проте ділки не зважали на ймовірну шкоду здоров’ю та життю покупців.

Фото-1

Щомісячно ця організована група осіб в «підпільному цеху» виготовляла до 20 тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв. Під час санкціонованих обшуків вилучено 12 200 літрів фальсифікату, обладнання для виготовлення, розливу й пакування алкогольних напоїв, фурнітуру, ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту. Згідно з висновком експертів, алкогольну продукцію визнано вкрай небезпечною для життя і здоров’я людей.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 4 мільйона гривень.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button