Кримінал

23-річного жителя Прилук, який намагався зарізати свого знайомого, засуджено до 7 років ув’язнення

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 18 січня 2021 року залишено без змін вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким 23-річного мешканця м. Прилуки засуджено за замах на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) до 7 років позбавлення волі.

Встановлено, що у лютому 2018 року засуджений, в ході конфлікту зі знайомим, умисно наніс йому 2 удари ножем в життєво важливі органи — грудну клітку та шию, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження.

Однак завдяки тому, що потерпілий був одягнутий в зимову куртку, що значно зменшило проникаючу силу ножових ударів, та своєчасне надання необхідної медичної допомоги, він залишився живим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові дівчина продавала телефон і залишилася без 60 тисяч гривень

Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, сторона захисту наполягала на тому, що обвинувачений не мав умислу на заподіяння смерті потерпілому, а відтак просили суд кваліфікувати його дії за менш тяжкою статтею КК України (ч. 1 ст. 121 КК України — умисне тяжке тілесне ушкодження ) та пом’якшити міру покарання до 5 років позбавлення волі.

Проте, заслухавши позицію прокурора, який наполягав на законності вироку суду першої інстанції, вказував на вчинення обвинуваченим злочину у стані алкогольного сп’яніння, апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги сторони захисту, визнавши її доводи необгрунтованими.

Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button