Кримінал

39-річна чернігівка постане перед судом за незаконний збут спирту

Під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури до  суду  направлено обвинувальний акт, згідно зі змістом якого місцева мешканка обвинувачується в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 2 ст. 204 КК України.

Відповідно до фактичних обставин кримінального правопорушення громадянка 1981 р.н. у липні місяці поточного року на території м. Чернігова закуповувала, виготовляла та збувала кінцевим споживачам незаконно виготовлені алкогольні напої, при цьому взагалі не маючи  дозволу на торгівлю підакцизними товарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сновська поліція вилучила у раніше судимого місцевого мешканця наркотики на понад 120 тисяч гривень (Фото)

Висновком експерта підтверджено, що вилучені правоохоронцями алкогольні напої є водним розчином етилового спирту, який не відповідає вимогам ДСТУ та містить органічні речовини не характерні для промислових зразків горілок, спиртів і при його вживанні є небезпечним для здоров’я.

Відтак, на жінку чекає судовий розгляд.

Примітка:

Санкція за ч. 1  ст. 204 КК України — штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; за ч.2 —  позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button