Кримінал

Афера року: чернігівець перерахував 13 тисяч за «подарований» автомобіль

За цей тиждень шахраї тричі ввели в оману мешканців Чернігівської області. Псевдопродаж скутера, так звана заблокована банківська картка та навіть уявний виграш автомобіля — ось які гачки спрацювали цього разу.

Семенівське відділення поліції розслідує факт шахрайства, що пов’язаний із так званим виграшем автомобіля, за який щасливчик мав сплатити 1% від вартості. До поліції звернувся 31-річний чоловік, який і попав на гачок шахраїв. Він повірив, що виграв авто та вніс 13 тисяч гривень на мобільний номер телефону, не підозрюючи, що це пастка.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

УВАГА! Якщо вам раптово надійшло повідомлення про те, що ви виграли коштовний приз, то не погоджуйтеся оплачувати комісійні відсотки.

До Новгород-Сіверської поліції звернулася жінка, яка планувала придбати через мережу інтернет скутер. Облюбувавши певну модель, вона домовилась із продавцем про передплату. Перевівши на рахунок продавця 4 тисячі гривень, вона зрозуміла, що скутер так і не отримає, адже шахрай перестав виходити на зв’язок.

УВАГА! Наважуючись на придбання товарів через інтеренет, не погоджуйтеся на передплату, адже значна частина продавців (особливо приватних) насправді нічого не продає, а після отримання грошей просто зникає.

У Срібнянському районі допомогу у поліцейських шукала жінка, яку ошукали телефонні шахраї. Невідомий голос запевнив, що з її банківською карткою якісь проблеми. Для розблокування рахунку чоловік попросив продиктувати секретні дані картки. Отримавши потрібну інформацію, шахрай зняв 9,5 тисяч гривень та зник.

УВАГА! Якщо Вам подзвонив невідомий та просить продиктувати дані картки — це шахраї! Справжні працівники банку володіють усією необхідною інформацією про клієнтів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button