Кримінал

Аферисти в Ніжині вкрали в жінки гроші, замінивши їх сувенірними купюрами

До редакції ЧЕline звернулась родичка немолодої жительки Чернігівщини, яку нещодавно ошукали аферисти. Це, так би мовити, виплеск емоцій і заклик до усіх пенсіонерів бути обачнішими.

Як і більшість представників свого покоління, 83-річна жінка заощаджувала з мінімальної пенсії гроші та зберігала їх, як то кажуть, «у шкарпетках» удома. Економісти називають це «фінансовою подушкою», а в народі кажуть «похоронні». Заощаджена сума становила середню зарплату киянина, але бабця з Ніжина відкладала її багато місяців, економлячи на власних потребах.

17 березня, коли до пенсії залишалося ще багато часу, а жінці знадобились ліки, вона витягла із заначки одну купюру та пішла до аптеки. Здивована аптекарка повернула гроші з вигуком: «Що за папірець ви мені підсовуєте!». З’ясувалося, що це – сувенірна купюра, яку зазвичай вішають на холодильник для фінансової вдачі. Повернувшись додому, стривожена пенсіонерка вдягла окуляри, передивилася свої заощадження та зрозуміла, що всі гроші в пачці є сувенірними. До цього жінка ніде гроші не міняла, просто складала ті купюри, що їй давала поштарка з пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чоловік хотів обікрасти підвал

За місяць до інциденту до жінки приходили дівчата, які начебто займалися переписом населення та намагалися виявити інформацію про склад сім’ї, місце проживання дітей. Стурбовані родичі дізналися з офіційних джерел, що перепису в місті немає. Проте, найімовірніше, саме того дня відбулася підготовка до крадіжки.

Поліція, яка виїхала на місце злочину, проінформувала про відсутність подібних інцидентів у місті. Проте, за цинічним сценарієм крадіїв, виявити таку крадіжку одразу важко, адже пачка з грошима начебто лежить на місці, а в хаті нема жодних ознак зламу. Підсліпуватий пенсіонер не зрозуміє, що його обікрали, поки не прийде в магазин, на ринок або до аптеки з отаким «сувеніром».

Наразі пенсіонерка, яка має серцеву хворобу, намагається прийти до тями та дотягнути до наступної пенсії, адже діти в умовах обмеженого пересування в країні не можуть до неї приїхати.

Будьте уважними до чужих людей у своїй хаті, перевіряйте їхні документи та не надавайте зайвої інформації стороннім!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button