Кримінал

Аудитори виявили у комунальних підприємств Чернігова порушень майже на 130 мільйонів гривень під час проведення закупівель

Йдеться про встановлені Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області порушення у комунальних підприємств Чернігівводоканал при закупівлі електричної енергії на суму 92,5 млн грн та «АТП-2528» Чернігівської міської ради при закупівлі дизельного палива, бензину та скрапленого газу на суму 35 млн грн.

Зокрема, за результатами двох моніторингів процедур закупівель у комунального підприємства «АТП-2528» Чернігівської міської ради аудиторами  встановлено, що підприємством не відхилено учасника торгів, яким не підтверджено наявність достатнього досвіду виконання аналогічних договорів, а надані ним сертифікати якості та паспорти на пальне не підтверджували можливість постачання якісного товару протягом всього строку дії договору.

Виконуючи вимоги аудиторів, за результатами моніторингів комунальне підприємство «АТП-2528» розірвало ці договори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліцейські ліквідували ще один підпільний цех та вилучили понад 7 тонн спирту (Фото)

Комунальним підприємством «Чернігівводоканал», не дотримуючись принципів максимальної економії та ефективності, при обрахунку очікуваної вартості закуповуваної електричної енергії завищено її вартість. Крім того, підприємством укладено договір про закупівлю з учасником, тендерна пропозиція якого підлягала відхиленню (учасник надав не всі документи, що вимагалися тендерною документацією).

За результатами моніторингу закупівлі складено 2 протоколи за статтею 164-14 КУпАП, а також направлено до Чернігівської обласної прокуратури інформацію для вжиття заходів згідно чинного законодавства.

Загалом від початку року в ході здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері закупівель Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області проведено 170 моніторингів процедур закупівель, якими охоплено 545,5 млн грн та встановлено порушень законодавства у сфері публічних закупівель на суму понад 473 млн грн.

Завдяки вжитим заходам усунуто порушень на суму понад 119 млн грн, у т.ч. відмінено 12 процедур закупівель на суму майже 62 млн грн та розірвано 31 договір на суму майже 58 млн гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button