Кримінал

Автокрадій, перебуваючи на випробувальному терміні, тричі повторив той самий злочин

Чернігівська місцева прокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортними засобами, вчинене повторно, поєднане з проникненням у сховища) раніше засудженому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжрегіональні автозлодії завершили свої «подвиги» у Чернігові

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний, 1994 року народження, 26.05.2018, 05.06.2018 та 15.06.2018 нічної пори з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, всупереч волі власників, з автогаражного кооперативу, що на вул. Кільцевій, з території охоронюваної стоянки на вул. Незалежності та з прибудинкової території буд. №61А, що на вул. Старобілоруській у м. Чернігові, шляхом запуску двигуна та подальшого руху заволодів двома автомобілями марки «ВАЗ» і мотоциклом HONDA.

Від дій підозрюваного постраждали три жителі міста, двом з яких транспортні засоби повернуто, одному потерпілому завдано шкоду на суму 70 тис. грн.

Підозрюваного раніше засуджував Деснянський районний суду м. Чернігова у 2017 році за вчинення аналогічного злочину. Наразі цю справу переглядає Апеляційний суд Чернігівської області за апеляційною скаргою прокурора через м’якість призначеного покарання (тоді суд вважав, що підсудний зможе виправитися й без позбавлення волі, тож застосував до нього випробувальний термін).

Досудове розслідування триває.

Джерело: Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button