Кримінал

Міжрегіональні автозлодії завершили свої «подвиги» у Чернігові (Фото)

На Чернігівщині та Київщині зловмисники обікрали десятки гаражів та вкрали декілька машин. Після чергового вояжу на території Чернігова вони були затримані поліцейськими. У ході чітко спланованої операції кримінальна поліція Головного управління Нацполіції в Чернігівській області затримала в Чернігові автомобіль «Опель Астра» із підозрюваними у скоєнні десятків крадіжок з автокооперативів.

PM91image002

Автомобіль, на якому пересувалися підозрювані, в угоні не значився. Навіть власник у телефонній розмові з поліцейськими стверджував, що автомобіль знаходиться в гаражі й до останнього не вірив у крадіжку. Лише коли поліція привезла його в гараж, чоловік ледь не зомлів – всередині було пусто.

Парочка підозрюваних зізналася, що вночі, пошкодивши навісний замок гаражу, їх кримінальне тріо заволоділо легковиком «Opel Astra». Тож невдовзі з оперативниками вже спілкувався й третій учасник злочинної групи.

Двоє киян та житель Бобровицького району Чернігівщини почали згадувати всі свої «подвиги», яких нарахували декілька десятків. Молодики обкрадали гаражні кооперативи на Чернігівщині та Київщині. Пересувалися на автівці, спеціально придбаній для скоєння злочинів.

Молодики зривали навісні замки (так само вправно розправлялися і з врізними) та вивозили крадене добро, щоб збути перекупникам. В деяких гаражах автовласники навіть залишали ключі від автівок, чим полегшували життя злочинцям.

PM323image003

Наразі зловмисники продовжують відновлювати в пам’яті географію своїх злодійських вояжів.

Поліція Чернігівщини проводить розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння автотранспортом) та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Триває досудове розслідування.

 

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button