Кримінал

Баталії довкола хлібоприймального підприємства в Ічні

Верховним Судом підтримано позицію прокурора про повернення в державну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства вартістю 10 млн грн.

Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду 20.03.2019 залишено без змін рішення господарського суду Чернігівської області від 18.04.2018 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 28.11.2018 у справі № 927/735/16 за позовом прокуратури області про визнання недійсним і скасування рішення виконкому Ічнянської міської ради 2011 року та свідоцтва на право приватної власності на об’єкти нерухомого майна.

Про це повідомляють у перс-службі прокуратури Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура повернула держмайна майже на 33 млн грн

Нагадаємо, що під час вивчення законності передачі в приватну власність цілісних майнових комплексів стратегічного призначення – хлібоприймальних підприємств, – виявлено факт протиправної передачі у приватну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства оціночною вартістю 10 млн грн.

Так, за відсутності згоди Кабінету Міністрів України як власника нерухомості, а також прямої законодавчої заборони на приватизацію та корпоратизацію майна хлібоприймальних підприємств, товариством, згідно з рішенням виконкому Ічнянської міської ради, зареєстровано право приватної власності на зазначене майно.

Для повернення майна в державну власність прокурором в інтересах Кабінету Міністрів України та Мінагрополітики подано позов, який задоволено судами двох інстанцій.

Не погоджуючись із обґрунтованою позицією судів, відповідач звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду, яким 20.03.2019 у її задоволенні відмовлено.

Наразі судове рішення реально виконано. Запис про право власності приватної структури на вказаний майновий комплекс скасовано.

Ще статті по темі

Back to top button