Кримінал

Батьківське життя суд оцінив у 10 років за ґратами

Прилуцькою місцевою прокуратурою у суді підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська прокуратура викрила злочинну схему в одній з автошкіл Ніжина

У суді прокурором надано беззаперечні докази та доведено вину 39-річного жителя Прилуцького району, який у лютому 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння під час сварки з батьками умисно наніс руками та ногами численних ударів у життєво важливі органи свого батька, внаслідок чого останній отримав тяжкі тілесні ушкодження. Також розгніваний син наніс декілька ударів по голові матері, після чого вона вибігла з будинку по допомогу. Повернувшись через короткий проміжок часу до будинку, понівечена жінка побачила вже лежачого на підлозі свого чоловіка, який був без свідомості, та сина-кривдника, котрий спокійно спав на ліжку. Після госпіталізації та вжитих реанімаційних заходів чоловіку не вдалося врятувати життя. Судово-медичною експертизою підтверджено, що причиною смерті потерпілого стали отримані тяжкі тілесні ушкодження.

Визнавши особу винною за ч.2 ст. 121 та ч. 2 ст. 125 КК України, суд підтримав позицію прокурора та за сукупністю злочинів призначив правопорушнику найсуворішу міру покарання, передбачену санкцією ч. 2 ст.121 КК України у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button