Кримінал

Біля прикордонної Семенівки затримали чоловіка з вибухівкою

Поліція вилучила у раніше судимого жителя райцентру набір для виготовлення вибухового пристрою, що складався з тротилової шашки, електродетонатора і елемента живлення.

Зранку 22 жовтня біля озера неподалік м. Семенівки наряд прикордонної служби зупинив раніше судимого жителя райцентру. Правоохоронців чоловік зацікавив своєю підозрілою поведінкою, а також пакетом зі специфічним набором предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жартівник-«мінер» сидітиме під домашнім арештом

На місце події прибула слідчо-оперативна група Семенівського відділення поліції ГУНП у Чернігівській області та вибухотехніки. В пакеті у чоловіка знаходилася тротилова шашка, електродетонатор, кількаметровий електродріт та елемент живлення – повний набір для виготовлення саморобного вибухового пристрою, який за своєю руйнівною силою близький до артилерійського снаряда середнього калібру.

Поліції чоловік пояснив, що планував у такий варварський спосіб ловити рибу. За словами браконьєра, вибухівку та запал він знайшов у сараї свого господарства після звільнення з місць позбавлення волі.

Тротилова шашка та електродетонатор направлені на експертизу. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button