Кримінал

Борзнянцю світить тривалий термін за ґратами та сплата 100 тисяч гривень моральної шкоди

За процесуального керівництва Борзнянського відділу Бахмацької місцевої    прокуратури в суді доведено вину мешканця м. Борзна, 1979 року народження, у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Згідно з фактичними обставинами вчиненого кримінального правопорушення, обвинувачений в середині березня, у вечірній час, перебуваючи у стані  алкогольного сп’яніння в м. Борзна неподалік магазину, під час сварки на підґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс місцевому мешканцю кілька ударів по голові, в результаті чого останній отримав ушкодження у вигляді внутрішньочерепної травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські оперативно затримали причетного до вбивства чоловіка

Від отриманих побоїв чоловік помер в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної лікарні.

Допитаний в судовому засіданні зловмисник вину у скоєному не визнав, але   його версію щодо самозахисту суд розцінив як спосіб уникнути кримінальної відповідальності. При цьому свідок, яка є співмешканкою померлого, повідомила, що незадовго до вказаних подій обвинувачений конфліктував з потерпілим, зокрема, викрав його велосипед.

Жінка зателефонувала своєму чоловіку як раз під час сварки між ним та обвинуваченим з приводу повернення коштів за вкрадене та почувши, що конфлікт набирає обертів, поспішила на місце події, де потерпілий вже лежав на землі під парканом без ознак свідомості.

Враховуючи кількість нанесених ушкоджень, невизнання вини обвинуваченим та межі санкції статті, за якою кваліфіковані його дії, суд прийшов до висновку, що позбавлення волі на строк 7 років та 6 місяців — буде необхідним та достатнім для його виправлення. В підготовчому судовому засіданні брат потерпілого заявив цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 000 000 гривень з посиланням на тяжкість страждань, які він переніс у зв’язку з втратою близького родича. Суд постановив задовольнити позов частково — у розмірі 100 тисяч гривень.

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button