ВійнаКримінал

На Чернігівщині викрили трьох прокремлівських агітаторів

На Чернігівщині Служба безпеки України продовжує виявляти осіб, які йдуть на співпрацю з спецслужбами країни-агресора, виправдовують збройну агресію рф проти України та розповсюджують ворожу пропаганду.

Так, кіберфахівці Управління СБ України в Чернігівській області викрили мешканця м. Сновська, який у соцмережах виправдовував збройну агресію рф.

Пропагандист, уродженець рф, створив в одній із заборонених соціальних мереж сторінку, де розміщував матеріали у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України. Крім того, агітатор схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф, органів влади країни-агресора та незаконних збройних формувань, які створені та фінансуються рф.

Співробітниками спецслужби було викрито мешканку м. Прилуки, яка поширювала у соцмережах матеріали де виправдовувала збройну агресію рф проти України та схвалювала окупаційні дії ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина провела в останню путь трьох воїнів, що загинули за Незалежність

Ворожа пропагандистка розміщувала інформацію, відео та ілюстрації, у яких прославлялись військовослужбовці рф та схвалювались загарбницькі дії представників збройних формувань країни-агресора.

Також, ворожим поплічником виявився громадянин однієї з європейських країн, який проживав на Чернігівщині. Він разом зі своєю співмешканкою за допомогою власних Ютуб- і Телеграм-каналів поширював дописи та відеосюжети, у яких підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Наразі двох ворожих пропагандистів за рішенням суду визнано винними у скоєнні злочину за ст. ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Стосовно інших двох агітаторів триває досудове розслідування.

Служба безпеки України в регіоні проводжує викривати осіб, причетних до поширення в соціальних мережах агітаційних та проросійських матеріалів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Управління СБУ у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button