Кримінал

Електровудкою браконьєр наловив риби на 12 тисяч гривень

Поліцейські сектору річкової поліції Чернігівського відділу поліції разом із рибоохороною затримали зловмисника, який незаконно виловив електровудкою 21 кілограм риби, чим завдав державі збитків майже на 12 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили у Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Під час рейдової перевірки Десни в районі с. Смолин поліцейські помітили чоловіка, який причаївся на березі Смолинської заплави.

PM149image003Поряд з невідомим на березі знаходилося знаряддя для незаконної риболовлі — електровудка, акумулятор та підсака. Також на землі лежали свіжовиловлені щуки, лящі, лини, синці та карасі. За попередніми підрахунками зловмисник своїми незаконними діями заподіяв державі шкоди на суму близько 12 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали чоловіка, вилучили у нього незаконний улов та знаряддя для здійснення риболовлі. Рибалка пояснив свої дії просто — захотів підзаробити.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) — карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button