Кримінал

На Чернігівщині шахраї в старенької жінки зняли з картки 30 тисяч

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити даних своїх банківських карток і паролі нібито для «зарахування грошей».

Учора, 7 грудня, до поліції звернулась 71-річна мешканка Чернігівського району із повідомленням, про те, що з її банківського рахунку зникло близько 30 тисяч гривень.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Жінка розповіла поліцейським, що в соціальній мережі «Фейсбук» вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги» та зацікавилась ним.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і вела всі реквізити своєї банківської картки та пін-код. Після виконання цих умов з її рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» – ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї!

Ще статті по темі

Back to top button