Кримінал

Браконьєри нарибалили на Чернігівщині на 200 тисяч гривень (Фото)

12 травня на Десні поблизу Чернігова співробітники водної поліції разом з рибоохоронцями та нацгвардійцями виявили двох містян на гумовому човні, які сітками ловили рибу цінних видів. Збитки природі оцінюються у майже 200 тисяч гривень.

Рейдова група у складі поліцейських сектору водної поліції Чернігівського райуправління поліції, працівників Чернігівського рибоохоронного патруля та військовослужбовців Нацгвардії під час патрулювання річкою Десна в околицях Чернігова виявила факт браконьєрських дій.

Двоє місцевих жителів у період нерестової заборони вийшли на воду гумовим човном та ловили рибу цінних порід за допомогою сіток зяберних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинець незаконно зберігав зброю та боєприпаси (Фото)

До місця затримання зловмисників прибула слідчо-оперативна група поліції. В ході огляду місця події поліцейські встановили, що браконьєри наловили майже 20 кілограмів риби цінних видів: окунь, плітка, плоскирка, синець, карась сріблястий. За чинними з жовтня минулого року таксами обчислення шкоди від незаконного вилову водних живих ресурсів, збитки природі склали майже 200 тисяч гривень.

Правоохоронці вилучили у зловмисників знаряддя лову та незаконно добуту рибу.

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Поліція нагадує, що цьогоріч до 30 травня на річці Десна діє нерестова заборона. За порушення правил рибальства під час нересту передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність, залежно від тяжкості вчинених протиправних дій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button