Кримінал

Браконьєри заплатять штраф за незаконний вилов риби

Коропським районним судом протягом липня — серпня 2020 року винесено ряд рішень про визнання винними жителів Коропського районуу скоєнні адміністративних правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства).

Так, відповідно до рішення суду від 22 липняжитель смт Коропсплатить збитки та штраф на користь держави у розмірі 1 921 грн та 340 грн відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль викрив браконьєрів з електроловом

Нагадаємо, що дане порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулемтретього червня на озері поблизу с. РиботинКоропського району. Порушник за допомогою 2 од. сіток незаконно добув 2 кг риби: краснопірка – 16 екз., по 2 екз. щуки і окуня та 1 екз. лина.

Рішенням суду від 19серпнязобов’язано жителяс. Оболоння сплатити збитки та штраф на користь держави у розмірі 2 975 грн та 340 грн відповідно.

Дане порушення було викрито рибпатрулем 21 липня на р. Десна, поблизу с. Оболоння Коропського району. Правопорушник виловлював рибу за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних). До тенет браконьєра потрапило 3 кг риби: окунь – 15 екз., плітка – 14 екз., плоскирка – 9 екз., краснопірка – 4 екз., в’язь – 2 екз. та по 1 екз. щуки, білизни і синця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень зафіксував 20 порушень Правил рибальства

Крім того, суд зобов’язав кожного порушника сплатити судовий збір у розмірі 420 грн.

Після винесення рішення суду у порушників є 15 днів для добровільної сплати штрафу. Якщо у зазначений термін штраф не сплачено постанова надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби. В такому випадку сума штрафу подвоюється. Збитки сплачуються у розмірі, визначеному рішенням суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button