Кримінал

Чергова спроба підкупити прикордонника закінчилася кримінальною справою

Чергова спроба втягнути персонал Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України до корупційних дій закінчилася порушенням кримінальної справи.

Надвечір учора, 22 вересня, в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Сеньківка» пішки з території РФ прибув 57-річний громадянин Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На хабарі у 80 тисяч гривень затримали посадовця ДАБІ (Фото)

У пункті пропуску чоловік, намагаючись потрапити у незаконний спосіб на територію України й «обійти» вимоги ПКМ №641 від 22.07.2020 року щодо перетину Державного кордону під час встановлення карантину, здійснив спробу підкупу та запропонував хабар у розмірі 2 000 російських рублів.

За фактом спроби надання неправомірної грошової винагороди прикордонники, виявивши нульову толерантність до корупції, проінформували співробітників Нацполіції.

А от чоловіку довелося надавати пояснення, оскільки в його діях вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Зазначимо, що це вже 25 випадок від початку року, коли чернігівські прикордонники фіксують спробу підкупу під час виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, днями міжвідомчою групою на Чернігівщині викрито та затримано правопорушника, який попередньо звернувся з неправомірною пропозицією до одного з прикордонників в пункті пропуску «Сеньківка» та намагався організувати оборудку з пропуску громадян України до РФ.

IMG-20200923-WA0007

Пресслужба ЧПЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button