Кримінал

Чернігівець хотів перевезти півкіло амфетаміну до Білорусі

Поліцейські оперативно-пошукового відділу у Чернігівській області 5-го територіального управління (з обслуговування Києва, Київської та Чернігівської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України разом із поліцейськими Чернігівського відділу поліції затримали 45-річного чернігівця, який намагався вивезти в Білорусь 0,5кг амфетаміну, вартість якого за цінами «чорного ринку» становить майже 150 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили у Секторі комунікації ГУНП в Чернігівській області.

До оперативників надійшла інформація, що житель Чернігова направляється пасажирським автобусом до Білорусі й везе із собою велику партію наркотику амфетаміну.

В ході спецоперації поліція зупинила автобус в одному з населених пунктів області. Кур’єра вивели з салону та провели його особистий огляд. Саме під час огляду верхнього одягу чоловіка поліцейські звернули увагу на досить незвичний вигляд підкладки в курточці. Коли ж курточку перевірили більш ретельно, то виявили у підкладці вшиту схованку, а в ній — пакунок з наркотиками. Пакунок був вилучений, всередині знаходилося майже 0,5кг наркотику амфетаміну, вартість якого за цінами «чорного ринку» становить майже 150 тисяч гривень.

Правоохоронцям кур’єр повідомив, що цю «посилку» за певну винагороду його попросили перевезти до Білорусі.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) — караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Поліцейськими оперативно-пошукового відділу у Чернігівській області 5-го територіального управління (з обслуговування Києва, Київської та Чернігівської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України здійснюються оперативно-розшукові заходи зі встановлення джерела надходження амфетаміну та особи, що його виготовила та передала підозрюваному.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button