Кримінал

Чернігівець ледь не купив квартиру з підробленими документами

Жителька одного з сіл Ріпкинського району за підробленими документами намагалася продати квартиру.

Раніше жінка вже відбувала покарання за аналогічний злочин, але після звільнення із місць позбавлення волі знову взялася за старе.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До чергової частини відділу звернувся 38-річний чернігівець із заявою вжити заходів до жінки, яка намагалася продати йому квартиру в Чернігові за документами, що викликали в нього сумнів щодо їх дійсності, та ще й вимагала в нього заставу в 2 тисячі доларів США.

У ході подальшої перевірки оперативники встановили, що 48-річна жителька одного з сіл Ріпкинського району має в Чернігові неприватизовану квартиру, в якій проживає її син. Для успішного проведення продажу житла чоловік оформив на матір довіреність на право розпоряджатися квартирою на її розсуд аж до продажу.

«Проблему з приватизацією» квартири жінка вирішила швидко – старим, уже перевіреним способом: підробила свідоцтво про право власності на нерухоме майно, внісши правки в дійсне свідоцтво на право власності на іншу квартиру та знявши з нього ксерокопію.

Після подачі оголошення про продаж квартири, з’явився і покупець. 38-річний чернігівець зустрівся із власницею житла, оглянув помешкання і, зоставшись задоволеним, погодився на купівлю.

Для оформлення акту купівлі – продажу квартири і продавець, і покупець зустрілися у нотаріуса. Але тут останній засумнівався у дійсності наданих йому документів на житло. А коли продавчиня ще й почала наполягати на внесенні їй застави за купівлю помешкання, покупець всерйоз засумнівався у чесності оборудки й звернувся до поліції, аби та провела перевірку документів.

Перевірка поліції засвідчила, що документи підроблені, а вимога застави була ні чим іншим, як спробою шахрайки зловживаючи довірою заволодіти хоч якоюсь сумою грошей.

Зі слів Сергія Кагітіна, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Жінка зізналася у скоєному.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button