Кримінал

Чернігівець облаштував вдома плантацію конопель і нарколабораторію (Фото)

Оперативники затримали 31-річного чернігівця, який організував протиправну діяльність на території власного домогосподарства. Підозрюваний облаштував вирощування конопель у підвалі будинку та обладнав його всім необхідним для ефективного культивування конопель. Після вирощування – сушив, фасував та збував нарковмісні рослини.

Злочинну діяльність фігуранта припинили співробітники відділу кримінальної поліції та слідства Чернігівського райуправління поліції спільно з оперативниками та відділом кримінального аналізу обласної поліції.

23 та 24 червня поліцейські провели обшуки, в ході яких ліквідували плантацію конопель (загалом вирощувалося понад 130 рослин конопель елітних сортів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівця засуджено за збут амфетаміну

Також правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження, що схожа на канабіс, яка була розфасована у зіп-пакети, згортки, великі пакети та відра, а також у пластикові і металеві ємності. Загальна вага вилученого наркозілля становить понад 1 кілограм. Його вартість за цінами «чорного» ринку сягає 250 000 гривень.

Крім того, в ході обшуку вилучено вентилятори, спеціальні лампи, блоки живлення, електронні ваги та інше лабораторне обладнання.

Вилучені речові докази скеровано на проведення експертних досліджень.

Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури проводять досудове розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу України:

— ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);

— ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Поліція затримала фігуранта в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button