Кримінал

Чернігівець, якого суд позбавив права керування автомобілем за п’яну їзду, скоїв ДТП

20 травня близько 14-ї дня патрульні отримали інформацію, що поблизу одного з гаражних автокооперативів сталася дорожньо-транспортна пригода – зіткнулися два легкові авто, постраждалих немає.

Прибувши на місце, патрульні з’ясували, що водій автомобіля ВАЗ-2101 під час руху не оцінив дорожньої обстановки та зіткнувся з ВАЗ-2107, який стояв на узбіччі. Водій «копійки», аби уникнути відповідальності, намагався переконати поліцейських, що він не був за кермом у момент аварії.

Про це повідомляє патрульна поліція Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рятувальники витягли автівку з річки

Але свідки ДТП чітко вказали, що саме ця особа керувала ВАЗ-2101. Правоохоронці звернули увагу, що у громадянина, з вини якого, ймовірніше за все, і сталася дорожньо-транспортна пригода, наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння.

Під час перевірки даних особи водія стало зрозуміло, чому чоловік намагався ввести поліцейських в оману. На початку року рішенням суду його позбавили права керування транспортними засобами за п’яну їзду за кермом. Огляд у медзакладі підтвердив факт алкогольного сп’яніння 27-річного водія ВАЗ-2101.

Патрульні склали на нього два адміністративні протоколи: за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та за ч. 2 ст. 130 (повторне протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Автомобіль доставили на арештмайданчик.

Ще статті по темі

Back to top button