Кримінал

Чернігівка хотіла отримати «грошову допомогу», а натомість втратила 10 тисяч

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «єДопомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для «зарахування грошей».

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора до поліції звернулася 42-річна мешканка Чернігова із повідомленням про те, що з її банківського рахунку зникло приблизно 10 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що вона в інтернеті побачила оголошення про оформлення «єДопомоги» та зацікавилась ним.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і вела всі реквізити своєї банківської картки та пін-код. Після виконання цих умов із її рахунку зникли гроші. Нині поліція розшукує причетних до шахрайства в межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» – ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання публікується лише в офіційних джерелах.

Ще статті по темі

Back to top button