Кримінал

Чернігівка «оформила допомогу» – і потрапила на гачок шахраїв

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих і підозрілих вебсайтах.

25 жовтня до поліції звернулася 42-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку зникли майже 39 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила повідомлення про оформлення «грошової допомоги» нібито від відомої міжнародної організації. Перейшовши за посиланням, дізналася, що необхідно ввести секретні дані банківської картки під приводом «перерахування грошової виплати». Потерпіла виконала ці умови, після чого з її рахунку зникли кошти.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Також учора до поліції звернувся 56-річний мешканець Борзнянської громади, якого ошукали шахраї за аналогічною схемою. Чоловік перейшов за невідомим посиланням в інтернеті і для «оформлення допомоги» вказав секретні дані своєї банківської картки. Невідомі зловмисники отримали доступ до його рахунку та зняли 28 тисяч гривень.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у межах відкритих кримінальних провадженнях.
Поліція наполегливо рекомендує: в інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані, тому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків і навіть кредитний ліміт.

Пам’ятайте: інформацію про державні виплати та про порядок їхнього отримання треба перевіряти лише на ресурсах офіційних джерел.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button