Кримінал

Чернігівка повелася на шахрайську схему фейкових розіграшів

«Вітаємо! Ви виграли смартфон! Щоб отримати приз…»: поліцейські Чернігівщини застерігають громадян від шахрайської схеми.

На Чернігівщині почала поширюватися шахрайська схема фейкових розіграшів «цінних призів». Шахраї телефонують або надсилають повідомлення про те, що ви виграли «приз». Потім пропонують отримати його, але для цього нібито треба сплатити «податок від вартості» виграшу чи «оплатити доставку».

Учора до поліції звернулась 40-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що днями в Телеграмі побачила оголошення про проведення розіграшу iPhone. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шахрайська схема»: чернігівець позичив 15 тисяч «другу»

Зацікавившись пропозицією, жінка перейшла за посиланням і натиснула «Беру участь». Після виконання цих дій заявниці надійшло повідомлення про те, що вона нібито виграла мобільний телефон, але щоб його отримати, треба сплатити податок від вартості виграшу й оплатити доставку. Омріяна радісною новиною заявниця переказала майже 5 тисяч гривень на вказані реквізити.

Однак телефон їй так і не надіслали. Невдовзі чернігівка знову отримала повідомлення з проханням додаткової оплати. Зрозумівши, що це шахраї, жінка звернулась до поліції.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Щоб вберегтися від такого виду шахрайства:

  • в жодному разі не перераховуйте кошти незнайомцям;
  • повідомте про подію за номером 102.
    Пам’ятайте: безкоштовний сир лише у мишоловці. Будьте пильними та обережними, не потрапляйте на гачок шахраїв!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button