Кримінал

Чернігівка відправила гроші «другу» з соцмереж за посилку

Поліцейські закликають громадян не перераховувати гроші невідомим особам, які під приводом дружби чи романтичних стосунків втираються в довіру та під різноманітними приводами просять надіслати гроші.

Учора до поліції звернулась 44-річна мешканка Чернігова, яка повідомила про те, що її ошукав друг із соцмереж. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Жінка розповіла, що в соцмережі «Фейсбук» познайомилася з чоловіком на ім’я Ричард. Іноземець запропонував жінці свою допомогу та повідомив, що надішле їй посилку з речами та грошима у сумі 10 тисяч доларів. Згодом «друг із соцмережі» написав, що посилка вже відправлена, однак чернігівка має сплатити кошти «за доставку». Жінка погодилася та перерахувала на невідомий банківський рахунок 22 тисячі гривень. Проте посилки з цінними речами та грошима так і не отримала.

Потерпіла зрозуміла, що її ошукали та звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих чи малознайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів на невідомі рахунки.

Ще статті по темі

Back to top button