Кримінал

Чернігівська поліція затримала кримінальний дует заїжджих грабіжників

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів патрульні поліцейські затримали злочинців-гастролерів з Дніпропетровщини та Чернігівщини.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Увечері 13 грудня до Чернігівського відділу поліції звернувся 59-річний чернігівець із заявою про те, що по дорозі додому його пограбували двоє зловмисників. Нападники відібрали у потерпілого шкіряну куртку, 300 гривень та документи.

Отримавши прикмети злочинців, патрульні поліцейські розпочали пошуки зловмисників. Під час відпрацювання одного з мікрорайонів міста правоохоронці помітили двох чоловіків, схожих за описом на ймовірних грабіжників.

Чоловіків затримали та доставили до відділу поліції. В подальшому оперативники встановили, що 50-річний житель Дніпропетровської області має кілька судимостей за скоєння майнових злочинів та незаконний обіг наркотиків. Кілька місяців тому він на підставі «Закону Савченко» достроково звільнився з місць позбавлення волі.

Чоловік приїхав в одне з сіл Чернігівського району до жінки, з якою познайомився за листуванням. Але, з його слів, у них не склалося. На чернігівському залізничному вокзалі познайомився з 17-річним місцевим хлопцем, з яким вирішили роздобути грошей. Саме по дорозі вони і зустріли літнього чернігівця, що сутінками повертався додому. Зловмисники напали на нього, побили та відібрали куртку, гроші та документи.

Затримані зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення. У них вилучена куртка потерпілого, яку в подальшому повернули заявнику під розписку.

За фактом пограбування відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Триває досудове розслідування та встановлюється причетність затриманих до інших злочинів.

Ще статті по темі

Back to top button