Кримінал

Чернігівський бізнесмен не сплатив багатомільйонного податку за оренду землі

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершене досудове розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати земельного податку в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено слідством, фінансовий директор одного з товариств Чернігова в період із 2013 по 2014 рік шляхом неукладення договорів оренди земельних ділянок, на яких розташовані придбані об’єкти нерухомості, та ухилення від їх державної реєстрації, порушуючи вимоги Податкового кодексу України, безпідставно не задекларував і не сплатив зобов’язання із земельного податку.

Застосування такої схеми ухилення від сплати податку призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів на загальну суму понад 4,5 млн грн.

У ході досудового розслідування обвинуваченим відшкодовано всю шкоду, завдану державі внаслідок несвоєчасної сплати податків.

Відповідно до кримінального процесуального законодавства, до суду скеровано клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності, згідно вимог ч. 4 ст. 212 КК України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button