Кримінал

У Бобровицькому районі держслужбовці за 200 тисяч замовили віртуальну дорогу

Працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили факт розтрати бюджетних коштів з боку службових осіб однієї з сільрад Бобровицького району.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Восени-взимку минулого року між сільською радою та фізичною особою-підприємцем було укладено договори щодо проведення поточного (вибіркового) ремонту сільської дороги комунальної власності на майже 200 тисяч гривень.

Встановлено, що у вересні 2015 року на підставі актів приймання виконаних підрядних робіт службовими особами сільської ради на рахунок підприємця перераховано значні кошти за виконану роботу, але фактично роботи з поточного ремонту дороги комунальної власності в селі виконані не були.

Вказаними діями службових осіб сільської ради Бобровицького району державі завдано збитків на суму майже 200 тисяч гривень.

Слідчим відділенням Бобровицького відділення поліції ГУНП у Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button