Кримінал

Чернігівський чиновник підозрюється в незаконній переплаті комерсантам майже 400 тисяч бюджетних коштів

Слідчі поліції Чернігівщини встановили шахрайську схему заступника директора комунального підприємства при купівлі технічного обладнання іноземного виробництва. Згідно з договором, купівля товару мала відбуватися за курсом долара Національного банку України, та чиновник у своїх інтересах підписав договір купівлі – продажу за курсом євро. Це сталося саме в той період, коли курс євро був нестабільним.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У результаті незаконних дій фігуранта вартість закупівлі зросла з початкових 4,1 мільйона гривень до понад 4,5 млн грн. З цієї суми більше як 370 тисяч гривень становила неправомірна вигода фірми-постачальника.

Слідчі слідчого управління поліції області за оперативного супроводу з оперативниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Чиновнику загрожує до шести років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button