Кримінал

Чернігівців засудили за підпал танку

Новозаводський районний суд визнав винними у спробі підпалити пам’ятник «Танк на честь визволителів Чернігова» двох жителів міста. Одному з них 34 роки, другому – 30.

За даними прокуратури, 12 липня минулого року чоловіки намагалися підпалити пам’ятник на площі Перемоги. Один із зловмисників був у стані алкогольного сп’яніння.

Однак під час судового засідання жоден з обвинувачуваних свою вину не визнав. Чоловіки аргументували свій вчинок тим, що вони проводили акцію під назвою «Деокупація».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За осквернення пам’ятника Танку двом чернігівцям загрожує покарання

Також у прокуратурі повідомили, що суд визначив у діях молодиків склад злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України, а саме осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять про тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, вчиненого з хуліганських мотивів, за попередньою змовою групою осіб.

У результаті судового засідання один з обвинувачених отримав 4 роки та 6 місяців обмеження волі зі встановленням іспитового строку у 3 роки. Інший – 4 роки обмеження волі зі встановленням іспитового строку у 3 роки.

Судом також враховано позитивні характеристики обвинувачених з місця проживання, відсутність попередніх судимостей, позицію прокурора щодо можливості виправлення обвинувачених у майбутньому без ізоляції від суспільства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button