Кримінал

Чернігівця судитимуть за замах на контрабанду наркотиків

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Чернігова за фактами незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та замаху на його контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, місцевий мешканець, використовуючи особисто створений телеграм-канал, організував незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу – в місті Чернігові, а також за кордон.

На замовлення він відправляв заборонені засоби за допомогою послуг мережі операторів поштового зв’язку та приховував їх на території міста, роблячи так звані «закладки». Так, у липні 2023 року підозрюваний підшукав дівчину, яка планувала виїхати до Республіки Польща та попросив її передати посилку з побутовими речами, приховавши в ній попередньо замаскований у ємність із шампунем канабіс у розмірі близько 10 г.

Зловмисника викрито під час отримання у поштоматі чергової посилки з особливо небезпечним наркотичним засобом вагою близько 100 г. За вчинене чернігівцю загрожує покарання від 8 до 10 років позбавлення волі. Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button