Кримінал

Чернігівця засуджено до 14 років позбавлення волі за розбій і вбивство пенсіонерки

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова 27-річного чернігівця визнано винним у розбої, поєднаному з проникненням у житло, та в умисному вбивстві з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурором у судовому засіданні доведено, що у березні 2021 року у с.Довжик Чернігівського району обвинувачений  прийшов до будинку, в якому мешкала 81-річна пенсіонерка, через незамкнені двері потрапив у помешкання та, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, вимагав у потерпілої гроші. Коли та відмовила, молодик повалив стару жінку на підлогу та завдав їй не менше як 15 ударів молотком по голові. Від отриманих ушкоджень пенсіонерка померла на місці події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водія, що збив двох пішоходів у Чернігові, відправили у СІЗО

Вбивши жінку, нападник обшукав її будинок, в одній із кімнат знайшов 7300 грн і заволодів ними.

Судом повно та всебічно оцінено надані стороною обвинувачення докази у справі, враховано визнання вини обвинуваченим, та призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button