Кримінал

Чоловік п’яним їхав за кермом маршрутки

19 січня близько п’ятої вечора на лінію «102» зателефонував чернігівець та повідомив, що він на вулиці Нафтовиків тримає п’яного водія маршрутного автобуса, який намагається сісти за кермо та продовжити рух. До заявника був направлений екіпаж патрульної поліції.

Прибувши на місце, патрульні побачили маршрутний автобус, а поряд з ним кількох людей. За словами заявника, він зі знайомими їхав в автомобілі та звернув увагу на маршрутку, яка рухалася попереду – автобус вихляв дорогою. Біля одного з продуктових магазинів маршрутка зупинилася і з салону вийшов водій, який, за ствердженням свідків, був п’яний і ледь тримався на ногах. Молоді люди, які все це побачили, не дали змоги чоловіку сісти за кермо та викликали поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція зупинила п’яного мисливця

Поспілкувавшись із чоловіком, який перебував за кермом маршрутки, патрульні з’ясували, що йому 53 роки. І він насправді не водій, а механік. Цей автобус був на ремонті. Після того, як його відремонтували, механік вирішив випити – якраз було свято Водохреще, та ще й закінчення робочого тижня. Коли ж горілка скінчилася, механік сів за кермо відремонтованого автобуса і поїхав по добавку.

Того, що вживав алкоголь, чоловік не заперечував, він одразу в усьому зізнався правоохоронцям. У медзакладі під час огляду на встановлення стану алкогольного сп’яніння в його крові було виявлено 1,4 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’яний чоловік випав із маршрутки на ходу

Патрульні склали на громадянина адміністративний протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Автобус повернуто на місце ремонту.

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button