Кримінал

Чоловік під приводом «подзвонити» заволодів чужим телефоном і здав його у ломбард

До Чернігівського відділу поліції звернувся батько ошуканого шахраями сина, який дав свій мобільний телефон наочно знайомому, щоб той зміг терміново подзвонити. У результаті зник і чоловік, і телефон. Поліцейські швидко зорієнтувалися та вийшли на слід шахрая.

Стара схема видурювання мобільних телефонів уже давно стала основою для анекдотів, але й на практиці вона теж діє. Невідомі особи (або наочно знайомі) підходять до вас на вулиці та запевняють, що їм терміново потрібно подзвонити. Мовляв, питання життя і смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині активізувалися шахраї-«податківці»

Звісно, що в ситуації, коли розрядився мобільний телефон, але терміново потрібно з кимсь зв’язатися, був кожен. Тому без зайвих думок частина людей погоджується допомогти. Натомість добродії залишаються без мобільного телефону, адже злодій навіть не планував комусь дзвонити. Їх цікавив виключно мобільний телефон, який можна здати в ломбард або продати з рук.

Чернігівські поліцейські встановили особу 29-річного зловмисника, який у скоєному зізнався. Він не працює та вже мав проблеми із законом. Разом із тим поліцейські вилучили у нього договір про надання ломбардом фінансового кредиту.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button