Кримінал

Чоловік, що ледь не зарізав знайомого, два роки переховувався

За процесуального керівництва прокурорів Ічнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури  завершено розслідування кримінального провадження стосовно особи, яка обвинувачується у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України).

За даними слідства, 09.08.2018 у вечірній час доби, неподалік площі Шевченка у місті Ічня, обвинувачений на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, наніс один удар ножем у область живота потерпілому.

13.08.2018 ухвалою слідчого судді Ічнянського районного суду щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Проте, у подальшому обвинувачений, з метою уникнення кримінальної відповідальності, покинув місце свого постійного проживання та переховувався від органу досудового розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судять 69-річного чоловіка за замах на життя

За результатами проведення розшукових заходів 03.06.2020 року працівниками Ічнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області було встановлено місцезнаходження розшукуваного. Останнього на підставі ухвали слідчого судді було затримано та доставлено до Ічнянського районного суду, де 04.06.2020 йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

05.06.2020у даному кримінальному провадженні досудове розслідування закінчено та прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовнофігуранта за ч. 1 ст. 121 КК України.

У разідоведення вини особі загрожуєпокарання у вигляді позбавлення волі на строк від5 до 8років.

Довідково: відповідно до ст. 62 КонституціїУкраїни особа вважаєтьсяневинуватою у вчиненнізлочину і не може бути підданакримінальномупокаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановленообвинувальнимвироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button