Кримінал

Чоловіка засуджено за неправдиві свідчення в суді

За  принципової позиції Прилуцької місцевої прокуратури вироком Прилуцького міськрайонного суду від 18.05.2020 місцевого жителя засуджено за давання в суді завідомо неправдивих свідчень з кваліфікацією ч. 2 ст. 384 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові судитимуть угонщиків автівок

У судовому засіданні  31 – річний мешканець м. Прилуки у травні 2015 року у ході судового розгляду іншого кримінального провадження за ч.1 ст.121 КК України за фактом завдання умисних тяжких тілесних ушкоджень, з метою ввести суд в обману, допитаний в якості свідка дав завідомо неправдиві свідчення щодо фактичних обставин вчинення злочину на користь обвинуваченого (свого знайомого), змінивши при цьому власні покази, дані на досудовому слідстві. Незважаючи на неправдиві покази, судом було встановлено дійні обставини злочину та особу винного.

Заслухавши позицію прокурора щодо суспільної небезпеки вчиненого злочину, суд, враховуючи обставини вчинення злочину, особу обвинуваченого, та фактичні обставини справи, призначив  реальну  міру покарання у вигляді 1  року 6 місяців виправних робіт  з відрахуванням у дохід держави 20  відсотків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button