Кримінал

Депутат сільради голосував за власні інтереси

Прокуратура Чернігівщини звернулася з позовом до суду про скасування рішення сесії сільради про надання дозволу депутату цієї ж ради на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення у власність ділянки для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд орієнтовною площею 0,25 га.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Приводом для звернення прокурора з позовом є рішення районного суду, що набуло законної сили, про визнання винним депутата у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП у зв’язку з невиконанням покладених на нього обов’язків щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час прийняття рішень.

Усупереч вимогам закону депутат не повідомив сесію сільської ради про наявність конфлікту інтересів, був присутній на засіданні сесії сільської ради та спільно з іншими депутатами голосував за прийняття рішення.

Розгляд справи в суді триває.

Довідково: відповідно до ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції», нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою зацікавленої фізичної особи, об’єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.

Ще статті по темі

Back to top button