Кримінал

Депутата Міщука, який п’яним збив на смерть людину, посадили в СІЗО

Обрали міру запобіжного заходу депутату Віктору Міщуку, який у стані алкогольного сп’яніння на смерть збив людину — 60 діб СІЗО без права застави.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє активіст Володимир Брюховецький.

«Але сам процес це треш. Поліція, наче навмисно, явно некваліфіковано підготувала матеріали, які розвалював захист Міщука. Складається стійке враження про те, що справу збиралися гальмувати, однак реакція громадськості та увага ЗМІ змусила правоохоронну систему включатися. Мішук розповів на суді, що їхав тверезий зі швидкістю 40 км на годину, почув удар, знепритомнів та прокинувся вже тоді, коли його тормошив за плече поліцейський. Від медичного огляду, говорить, не відмовлявся — йому, нібито, ніхто не пропонував. Нарешті дізналися, який висновок поліцейські привезли з ніжинської лікарні 18-го грудня і стало зрозуміло,чому той висновок не показували громадськості — ніжинський лікар написав, що Віктор Міщук «ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння». З таким висновком треба не в суд, а у туалет іти. Хоча, яким міг бути висновок, якщо, як нам повідомили, його писали під наглядом керівництва Ніжинської поліції та одного з депутатів від «Рідного дому»?, — зазначає Володимир Брюховецький.

«У черговий раз показав своє відношення до громади і бахмацький міський голова — надав Мішуку характеристику, прочитавши яку, складається враження, що того треба не в СІЗО відправити, а на премію висунути. Розповів суду про те, який Міщук виявляється порядний, чемний та працьовитий господарник. Як будував лікарні, школи та допомагав бідним і знедоленим. Тобто, замість того, щоб підтримати громаду, яка бореться проти свавілля медично-правоохоронної системи міський голова робить все для того, щоб вбивця уникнув покарання. Мабуть, треба і до Павла Шимка, якого звинувачують у розкраданні бюджетних коштів, на суди починати їздити. Ще раз наголошую: справу Міщука розвалити ніхто не дасть. Відвідуватимемо усі суди. З кожним, правоохоронцем або чиновником, який буде намагатися відмазувати — розмовлятимемо персонально. 21.12.2021, о 10.00 сесія міської ради. Запросили начальника поліції та лікарів. Випадків коли покривають п’яних за кермом більше у Бахмачі не буде», — зазначає Володимир Брюховецький.

Ще статті по темі

Back to top button