Кримінал

Рецидивісти-розбійники, погрожуючи ножем, відібрали гроші у пенсіонерки

Поліція Козелецького відділення поліції спільно із слідчо-оперативною групою Головного управління Нацполіції «по гарячих слідах» затримала двох рецидивістів-розбійників, які, погрожуючи ножем, відібрали гроші у 83-річної пенсіонерки.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Інформація про подію надійшла до поліції лінією «102» 17 лютого в обідню пору. Телефонувала жінка, яка повідомила, що кілька хвилин тому в будинок її 83-річної матері вдерлися невідомі зловмисники, які, погрожуючи ножем,  вимагали у старенької гроші.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Козелецького відділення поліції та ГУНП області на чолі з керівництвом.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Козелецького відділення поліції майор поліції Вадим Колесник, в селі правоохоронці опитали потерпілу та організували подворові обходи селянських господарств. За прикметами, які надала поліцейським потерпіла, оперативники висунули версію щодо осіб, які могли бути причетними до цього злочину. Навідавшись до одного з підозрюваних, поліцейські лише переконалися в правильності своїх міркувань. Зловмисники саме завершували своє застілля, організоване на відібрані у бабусі гроші.

Підозрюваними виявилися раніше судимі 42-річний місцевий житель та його приятель по місцях ув’язнення 40-річний житель Харківської області, який лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Саме цю подію і відзначали друзяки. У обох — по п’ять-шість «ходок» та досить солідний «послужний список» статей від крадіжок до пограбувань і розбійних нападів. Тепер до них додасться ще одна судимість.

Обоє в скоєному зізналися та дали правдиві свідчення. Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процессуального кодексу України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом злочину відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває

Ще статті по темі

Back to top button