Кримінал

Держаудитслужба пояснила, у чому підозрюють начальника ЖКГ Чернігова

Правоохоронними органами Чернігівщини за матеріалами Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області вручили начальнику управління ЖКГ Чернігівської міськради підозру за службову недбалість, що призвела до збитків на суму 7,9 млн грн.

23.03.2023 у рамках розслідування кримінального провадження Чернігівська обласна прокуратура звернулась до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові судитимуть заступник директора одного з комунальних підприємств міста

Перевірка встановила, що під час закупівлі за бюджетні кошти спеціальної техніки посадовець міськради, нехтуючи своїми обов’язками та діючи з порушеннями законодавства, не організував внутрішній контроль та не забезпечив його здійснення в Управлінні та на підпорядкованому комунальному підприємстві. Внаслідок чого під час закупівлі 4 самоскидів із зимовим обладнанням для утримання доріг не враховано технічні характеристики предмета закупівлі та не перевірено їх ринкову вартість.

Це призвело до закупівлі техніки за ціною, що є значно вища за ринкову, та спричинило збитки міській територіальній громаді на загальну суму 7,9 мільйона гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button